Extra rijstroken A12 tussen Driebergen en Bunnik (beide richtingen) open

10 juli 2012 00:00

De derde rijstrook tussen Driebergen en Bunnik (beide richtingen) is in gebruik genomen. De openstelling van de extra rijstrook is onderdeel van de wegverbreding A12 tussen Utrecht-Lunetten en Veenendaal.

De extra rijstroken zullen in beide richtingen zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. De verwachting is dat de filevorming tussen Bunnik en Driebergen (richting Arnhem) sterk zal verminderen. Ook de vertraging tussen Driebergen en Bunnik (richting Utrecht) zal afnemen. Begin augustus wordt tevens de spitsstrook geopend. Hiermee wordt de capaciteit op dit weggedeelte verdubbeld.

Spitsstroken Bunnik-Veenendaal begin augustus open
De wegverbreding A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal verloopt voorspoedig. De weggebruiker kan naar verwachting al begin augustus gebruik maken van de spitsstroken in beide richtingen tussen Bunnik en Veenendaal. Dit is ruim twee jaar eerder dan oorspronkelijk door de Minister gepland. Het totale werk is daarmee nog niet klaar. Het verbeteren van aansluitingen van het lokale wegennet op de A12 en het plaatsen van beplanting zijn voorbeelden van werkzaamheden die nog moeten gebeuren. Naar verwachting is het totale project in maart 2013 gereed.

Weekendwerkzaamheden A12 in juli
De komende twee weekenden (13-16 juli en 20-23 juli) werken wij nog volop aan de A12. In deze weekenden zijn van vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 overdag twee versmalde rijstroken en in de avond tot in de ochtend één versmalde rijstrook beschikbaar. De maximumsnelheid is 70 km/uur. Ook zijn diverse op- en afritten afgesloten. Houd rekening met verkeershinder en vertraging die kan oplopen tot een half uur. Kijk voor meer informatie over deze werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl. En kijk voor de actuele verkeersinformatie op m.vid.nl/RWSA12.