Werkzaamheden Maarsbergen-Veenendaal weekend 13-07/15-07

13 juli 2012 00:00

Vanwege de weersomstandigheden was het lang onzeker of de werkzaamheden bij Veenendaal doorgang konden vinden. De weersverwachting maakt het noodzakelijk enkele weersgevoelige werkzaamheden eerder uit te voeren.

Concreet betekent dit:

  • Donderdag 12 juli worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Vannacht zal de afrit 23 Veenendaal-West gedurende een korte tijd (1 uur) even worden afgesloten. Een precieze tijd is nog niet aan te geven omdat dit afhankelijk is van het verloop van de werkzaamheden. Wel is duidelijk dat deze afsluiting van een uur plaatsvindt ergens tussen 22.00 uur en 01.00 uur.
  • Vrijdag 13 juli wordt het verkeer tussen Veenendaal-West en verzorgingsplaats Oudenhorst over de rechter rijstrook en de vluchtstrook geleid. De maximum snelheid wordt beperkt tot 70 kilometer per uur. Op basis van een analyse van de verkeerscijfers wordt verwacht dat hierdoor geen aanvullende hinder ontstaat. Vanwege het ontbreken van pechhavens en detectie op de vluchtstrook zijn diverse beheersmaatregelen getroffen om de veiligheid te borgen.
  • De geplande afsluiting van de oprit 23a Veenendaal/Rhenen van vrijdag op zaterdag komt te vervallen.

Met bovenstaande aanpassingen van de werkplanning kunnen de werkzaamheden op een veilige manier doorgaan en gaat oprit Veenendaal-West 23 aanstaande zondag weer open.

Via Twitter houden @A12Utrecht en @poortvanbunnik u ook op de hoogte van de actuele situatie.